Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Yörük Türkmen Şöleni bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Şölen 28-29-30 Temmuz 2023 günleri arasında Cankurtaran Köyü Devboynu Yaylasına çadırların kurulması ile başlayacak. 24. Yörük Türkmen Şöleni ile ilgili olarak açıklama yapan Akşehir ve Yöresi Yörükleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Örs; "
Akşehir ve Yöresi Yörükleri Yardımlaşma Dayanışma Derneğin organize ettiği 24. Yörük Türkmen ve Kültür Şöleni 28-29-30 temmuzda Cankurtaran Mahallesi Deveboynu Yaylasında gerçekleşecektir. Birbirinden farklı aktivitelerin yer aldığı organizasyonda kültürel mirasa sahip çıkıyoruz.
Cuma günü saat 13.00'te Mevlidi Şerif'in okunması ile başlayacak programımız saat 15.00'da çadırların kurulması ile devam edecektir. Cumartesi programında ise ;her yıl farklı bir temayı işleyerek farkındalık oluşturduğumuz etkinliğimizde ise Yörük yaşamı ve çocuk atölyelerini sergileyeceğiz.Çocuk atölyelerinde: çömlek yapımı, okçuluk , bilim atölyesi ,müzik, ebru sanatı , resim,ahşap boyama ve yöresel oyunlar sergilenecektir. Ayrıca etkinlik esnasında ücretsiz ikramlarımızda olacaktır .Çocuk atölyeleri ve eğlencenin ardından saat 20.00'de müzik eğlence programı ile Grup Garadüzen sahne alacaktır.Ardından Akşehir Nasrettin Hoca Turizm'den Yaren gösterisini sergileyerek çadır sohbetleri ile devam edecektir. Pazar günü programında ise saygı duruş ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programımız: Kur’an-ı Kerim tilaveti ,protokol konuşmaları ,Mehteran gösterisi,halk oyunları ekibinin gösterileri ,Yörük örf ve adetlerin canlandırılması,yağlı güreş müsabakaları, en güzel çadır seçimi ,halk ozanlarından Ozan Kazanoğlu ve Ozan Yağız atışmaları ve Türk Halk Müziği sanatçısı Oğuz Aksaç ve Deniz Toprak sahne alacaktır.
Her yıl olduğu gibi bu yılda Parti Genel Başkanlarımız ve Bölge Milletvekillerimizin tamamını davet ettik.Bu vesileyle siz değerli basın mensuplarına ve Akşehir halkına teşekkür eder 28 29 30 Temmuz 2023 tarihinde Cankurtaran Mahallesi Deveboynu Yaylasında gerçekleştireceğimiz şölenimize hepinizi beklerizBu yıl 24.sını gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Örs, “AKYÖRDER Yönetim Kurulu olarak tüm çalışmalarımızı tamamlıyoruz. 28 Temmuz'da şölene başlayacağız. Her yıl olduğu gibi bu yıl ki şölenimize Akşehir, Konya ve çevresinin katılımı ile yapılacak. Şölenimizde Ankara’dan misafirlerimiz de olacak. Derneğimiz ve Cankurtaran Köyü Muhtarlığımız ortaklığı ile düzenlemiş olduğumuz Geleneksel AK-YÖR-DER24. Yörük Türkmen Şöleni’ne tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.
HABER / MEHMET İNCE
YORUMLAR