BİR UMUT 21. DHAKA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ’NDE!
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİR UMUT 21. DHAKA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ’NDE!

Akşehirli yönetmenimiz Ümit Köreken‘in yönettiği “Bir Umut” filmi, 14-22 Ocak 2023 tarihleri arasında Dakka’da yapılacak olan 21. Dhaka Uluslararası Film Festivali’nin ‘Ana Yarışma’ bölümünde yarışacak. Bir Umut festivalin ana yarışması olan “Asian Competition Section” da yarışacak 24 filmden biri.

16 Ocak 2023 - 10:02

Festivalde “Asya Sineması Bölümü”, “Retrospektif”, “Bangladeş Panorama Bölümü”, “Dünya Sineması Bölümü”, “Çocuk Filmleri Bölümü”, “Kadın Sinemacılar Bölümü”, “Kısa ve Bağımsız Filmler Bölümü” ve “Manevi Filmler Bölümü” yarışmaları yer alıyor.
Festivalin Woman Filmmaker bölümünde ise Bir Umut filminin yapımcısı Nursen Çetin Köreken’in yönetmenliğini yaptığı Leyla adlı kısa film yer alıyor.
Başrollerinde Baran Şükrü Babacan, Eylem Yıldız ve Funda Eskioğlu’nun yer aldığı film dünya prömiyerini 44. Moskova Film Festivali Ana Yarışması’nda, Türkiye prömiyerini ise 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yapmıştı.
Bir Umut’un senaryosu Akşehirli yönetmen Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken tarafından ünlü Rus öykü ve oyun yazarı Anton Cehov’un Martı adlı oyunundan esinlenerek yazıldı. Bir anne-oğul sevgisizliğinin ve bağlanma bozukluğunun işlendiği filmde Martı oyununun provaları da yer alıyor.
Filmin Müziklerinde Dante’ nin “İlahi Komedya”sı da yer alıyor.
Dante’ nin “İlahi Komedya” adlı eserinin “Inferno” (Cehennem) bölümünden bir kısım, orjinal Latince metni ile, Ozan Türkyılmaz tarafından film için özel olarak bestelendi. Ayrıca filmin içerisindeki diegetik ve non-diegetik tüm müzikler de karakterlere özel olarak bestelenmistir.
Filmin Başrollerinde Baran Şükrü Babacan, Eylem Yıldız ve Funda Eskioğlu yer alıyor.
Yapımcılığını Drama Yapım’ın üstlendiği filmin başrollerinde “Halef” filmindeki performansıyla 2018 yılında gerçekleştirilen Malatya Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Baran Şükrü Babacan ve “Eğreti Gelin” filmindeki performansıyla 2005 yılında gerçekleştirilen Adana Altın Koza Film Festivali’nde Umut Vadeden Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olan Eylem Yıldız ile tecrübeli dizi ve sinema oyuncusu Funda Eskioğlu yer alıyor.Film; Bosphorus Film LAB, Cinelink Ortak Yapım Marketi, Apulia Film Forum, First Cut LAB ve First Cut+ platformlarına seçildi.
Filmin Kısa Hikayesi:
Umut (35), sinema filmlerinde rol almak isteyen bir oyuncudur. Asiye (43) özel bir tiyatroda yönetmenlik yapmaktadır. Asiye’nin yönettiği ‘Martı’ oyununda annesinin sevgisizliğinden dolayı yaşama tutunma mücadelesi veren Treplev rolünü oynayan Umut, on dört yaşında iken babasını kaybetmiş, annesinin yeniden evlenmesi üzerine Bursa’da yaşayan dayısının yanına gönderilmiştir. Bu olaydan sonra yirmi yıl boyunca annesi ile hiç görüşmemiştir. Sınırda yaşadığı sorun nedeniyle Bursa’ya dönemeyen tır şoförü dayısından bir telefon alır. Anadolu’nun küçük bir kasabasında yaşayan annesi MS hastalığı nedeniyle tedavi için Bursa’ya gelmiştir. Annesinin gelişiyle geçmişe ait travmaları yeniden canlanan Umut, bir günde yaşamındaki her şeyi kaybetme noktasına gelir.
ÜMİT KÖREKEN KİMDİR? 
1978'de Akşehir'de doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültes'nden mezun oldu. 2001 yılından itibaren radyo tiyatrosu, kısa oyun, tiyatro oyunu, öykü, ve senaryo türlerinde çalışmalar yaptı. 2011 yılında ''Küçük Müfettişler - Büyük Yarışma'' adlı kitabı çıktı. Eser Devlet Tiyatroları repertuar havuzuna alınmıştır. Kısa oyun ve öyküleri çeşitli edebiyat ve internet dergilerinde yayınlandı. 2011 yılında dijital film yapımı eğitimi aldı. 2010 yılında Nursen Çetin Köreken'le birlkikte yazdığı ilk uzun metraj film senaryosu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından verilen senaryo yazım geliştirme desteğini aldı. Aynı proje ile 2012 yılı İKSV Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’ne 2013 yılında Amsterdam Cinekid Co-Production Market'e katıldı. Türkiye'den Cinekid'e çağrılan ilk proje olan Mavi Bisiklet Cinekid JCM Best Project ödülünü aldı. Mavi Bisiklet 2016'da 53. Antalya Uluslararası Film Festivali'nde  'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen' ve 'En İyi Senaryo' dalında 3 Altın Portakal kazandı. HABER MERKEZİ 

Bu haber 749 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AKŞEHİR ŞOFÖRLER ODASI KIŞ LASTİĞİ TAKMAYANLARI UYARDI
AKŞEHİR ŞOFÖRLER ODASI KIŞ LASTİĞİ TAKMAYANLARI UYARDI
ILGIN'DA İŞLENEN CİNAYET MÜGE ANLI'DA ARAŞTIRILIYOR
ILGIN'DA İŞLENEN CİNAYET MÜGE ANLI'DA ARAŞTIRILIYOR