ELMA HASADI ÖNCESİ ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ELMA HASADI ÖNCESİ ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ

2021 üretim sezonu elma hasadı öncesinde ''Elma Hasat Kriterlerinin Belirlenmesi ve Hasat Zamanı Dikkat Edilecek Hususlar'' konulu çiftçi eğitimleri düzenlendi.

07 Eylül 2021 - 10:43 - Güncelleme: 07 Eylül 2021 - 10:48

Yaklaşan elma hasat zamanı öncesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü teknik personellerince Eğirdir, Yalvaç Senirkent, Gelendost ilçeleri merkez ve köylerinde Elma Hasat Kriterleri ve Depo hastalıkları konularında çitçi eğitim toplantıları yapıldı. Toplantılarda elmalarda hasat zaman tayini ve hasatta dikkat edilecek hususlar, elma depo hastalıkları, elmalarda görülen fizyolojik bozukluklar ve son dönemde görülmeye başlayan Alternarya Meyve Çürüklüğü ile çiftçilerin karşılaştığı sorunlar anlatıldı.
Elma ihracatında hasada bağlı karşılaşılan sorunlar çiftçilere anlatılarak, elmalarda el izi ve tırnak izi, erken elma hasadı, toplama kovalarına ve kasalara bağlı darbe izlerinden elmalarda meydana gelen çürümelere dikkat çekerek hasat sezonun sorunsuz geçirmeleri için gerekli bilgilendirme yapıldı.HABER MERKEZİ 

Bu haber 836 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AHMET YILDIZ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU
AHMET YILDIZ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU
AKŞEHİRSPOR, ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR!
AKŞEHİRSPOR, ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR!