Konya’da YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi’nde 14 hafta süren eğitimlerini tamamlayan uluslararası öğrenciler için Dünyanın Ortası Akşehir’de gezi düzenlendi.
İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından organize edilen gezide öğrenciler Akşehir’e gelerek Akşehir’in tarihi ve kültürel alanlarını gezdi. Öğrencilere gezi sırasında Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya eşlik etti. Akşehir gezisine Nasreddin Hoca Türbesi ziyareti ile başlayan heyet sırasıyla Gülmece Parkı, tarihi arasta çarşısı, İplikçi Cami, Nasreddin Hoca Evi gibi tarihi yerleri gezdikten sonra heyet daha sonra Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrası Sosyal Tesisleri’ne geçti. Tesiste Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ile buluşan öğrenci heyetine Başkan Akkaya tarafından Akşehir’in tarihi ve kültürü hakkında bilgiler aktarıldı. Başkan Akkaya; Uluslar arası öğrencileri Akşehir’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu gezinin ardından Akşehir’in güzelliklerini gittikleri memleketlerinde ve ülkelerinde paylaşmaları dileğinde bulundu.
Gezi hakkında bilgi veren YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya Koordinatörü Fatih Cihat Büyükmatür, “ Uluslararası Öğrenci Akademisi Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) destekleriyle şehrimizin de içerisinde yer aldığı 12 ilimizde gerçekleştiriliyor. 2010 yılından bu yana Konya’da UDEF’e bağlı İki Doğu İki Batı uluslararası Öğrenci Derneği’miz düzenli olarak eğitimler veriyor. Bu yıl da tarihten siyasete, ekonomiden kültür sanata kadar birçok alanda eğitimler düzenlendi. Alanında uzman akademisyenlerin verdiği eğitimleri tamamlayan öğrencilerimiz ile yılın ilk gezisini Akşehir’e gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz Nasreddin Hocayı biliyordu ancak Akşehir ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini, kültürel zenginliklerini bu gezi sayesinde öğrendiler. Gezimiz sırasında öğrencilerimiz ile bir araya gelen Akşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Salih Akkaya’ya nazik ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederiz” İfadelerine yer verdi. YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi heyeti ve öğrenciler Başkan Akkaya'ya misafirperlikleri için teşekkür ederek ilçeden ayrıldılar.
HABER MERKEZİ
YORUMLAR