Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2022-2023 Güz Dönemi itibariyle 1. Sınıfa yeni kayıt yaptıracak Makine Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz, kabul edilen yeni müfredata göre eğitim almaya başlayarak, bu uygulamadan faydalanacaktır.
Bu program ile, 7 dönemin sonunda, başvuru şartlarını sağlayan son sınıf öğrencilerimiz, son dönemlerini (yaklaşık 4 aylık kesintisiz olarak) sanayide, sahada geçirerek mühendisliğe adım atmış olacaklar.
İntörn Mühendisler, bir mühendis gibi sanayide çalışmalar yaparak belirtilen sürenin tamamını yerleştirildikleri firmada geçirecek ve firmanın çalışma şartlarına uyma becerisi ve tecrübesi kazanacaklardır.
Öğrencilerimiz, bölümlerinde almış oldukları teorik ve pratik eğitimlerinin üzerine sanayideki uygulamaları da ekleyerek mühendis olarak sanayiye çıkmaya hazır olacaklardır.
Konu ile ilgili olarak Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Süleyman NEŞELİ şu açıklamalarda bulundu:
“Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Metin AKSOY’ave üniversitemiz senatosuna çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca emeği geçen Fakültemiz değerli hocalarına da teşekkür ediyorum. Daha nitelikli mühendis yetiştirmekve paydaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek özellikte mezun olacak öğrencilerimizin sektörde daha kolay iş bulabilmelerini sağlayacak bu yeni eğitim-öğretim uygulamasının Üniversitemize, Fakültemize ve Akşehir’e hayırlı olması diliyorum”." HABER MERKEZİ
YORUMLAR